Op zoek naar een container voor glasafval? Containerverhuur Remondis Corneillie levert van maandag tot en met zaterdag dé geschikte afvalcontainer aan jouw adres in de regio Brugge en omstreken! Remondis Corneillie legt hieronder alles uit wat je moet weten over glas.

Waarom een afvalcontainer voor glas huren?

Waarschijnlijk weten we wel allemaal eentje staan in de buurt, de glasbol. Het inzamelpunt voor onze “kleine” glazen voorwerpen. Maar wat moet je doen wanneer je een enorme hoeveelheid aan glas hebt of de afmetingen van het glas te groot zijn voor deze glasbol?  

Dan is het misschien wel nodig om een afvalcontainer voor glas te huren. Vaak is zo’n container nodig tijdens renovatiewerken. Waarbij de ramen van een gebouw veelal vervangen worden door nieuwe. Maar ook glas van andere afbraakwerken is toelaatbaar in onze afvalcontainers. Bijvoorbeeld het glas dat vrijkomt bij het afbreken van een serre.  

De glasafval container dient enkel om proper glas in te werpen. Hiermee bedoelen we dat al het glas moet ontdaan zijn van eventuele omkadering, scharnieren, plakafval… Er mag zowel gekleurd als niet-gekleurd glas in dezelfde container geplaatst worden. Is het niet mogelijk om het glas van houtafval te verwijderen? Dan huur je beter een afvalcontainer voor houtafval met glas. Voor keramische platen raden we je aan om een container voor niet-gemengd bouwafval te huren.

Bij Remondis Corneillie kan je containers voor zuiver glasafval huren van 6, 8, 10 en 12 m3. De huurprijs bedraagt 105 euro (excl. BTW), voor afvalverwerking betaal je 70 euro (excl. BTW) per ton.

Voorzichtigheid geboden met glas

Het is heel belangrijk om uiterst voorzichtig te werk te gaan indien je glas wilt verwijderen en werpen in een container. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen. Draag steeds handschoenen en een veiligheidsbril. Probeer daarenboven steeds kledij te dragen die je volledige lichaam bedekt. Wil je bijvoorbeeld grote raampartijen verwijderen maak dan gebruik van hulpmateriaal zoals bijvoorbeeld zuignappen. Weet je niet hoe je hieraan moet beginnen, doe dan beroep op professionals.

Wees daarenboven ervan bewust dat indien je glas in de afvalcontainer werpt, dit kan breken en eventuele glassplinters kunnen wegschieten. Die bijgevolg ook op de openbare weg kunnen terecht komen. Probeer daarom rondom de container steeds alles mooi op te vegen en/of een zeil te leggen om de splinters en scherven op te vangen. Op die manier voorkom je eventuele schadegevallen.

Recyclageproces van glas

Zowel bij de glasbol als de afvalcontainer is het belangrijk om steeds correct te sorteren, wat trouwens het geval is voor iedere afvalstroom. Glas is een heel dankbaar product voor hergebruik.

Eenmaal het glas is opgehaald, brengen wij dit naar de erkende verwerker. Het glas wordt op een hoge temperatuur verhit en zal dan samensmelten.  Van dit oud glas wordt nieuw glas of glaswol gemaakt. Oud glas kunnen we steeds opnieuw hergebruiken. Door deze recyclage verbruiken we minder energie en grondstoffen. Goed dus voor ons milieu.

Een afvalcontainer voor glasafval nodig in de regio Brugge en omstreken? Aarzel dan niet om Containerverhuur Remondis Corneillie te contacteren via 050/ 312 144 of via het contactformulier