Als aannemer houd je tijdens elk verbouwproject de balletjes in de lucht. Je coördineert de werken, staat in contact met onderaannemers en vormt het aanspreekpunt voor klanten. Stuk voor stuk zaken die bijzondere aandacht vereisen! Maar het is ook belangrijk om stil te staan bij het bouwafval dat ontstaat tijdens de werken. Door dit correct te sorteren, krijgen verschillende materialen een tweede leven. Remondis Corneillie bespreekt hoe je praktisch omspringt met bouw- en sloopafval op de werf.
1. Het belang van bouwafval sorteren
Een verbouwproject brengt heel wat bouwafval met zich mee. Zo zorgen afbraakwerken voor een flinke hoeveelheid steenachtige fracties: beton, metselwerk, asfalt, vloertegels … En daar stopt het niet. Vaak krijg je ook te maken met onder andere cellenbeton, gipskarton, dakbitumen, hout … Al deze materialen scheer je echter niet over dezelfde kam. Door het bouw- en sloopafval keurig te verzamelen en te sorteren, garandeer je een optimale recyclage van de herbruikbare materialen. Als aannemer heb je twee opties voorhanden: een bouwafvalcontainer huren, of het afval zelf vervoeren naar het containerpark. We lichten beide mogelijkheden toe.
2. Optie 1: bouwafvalcontainer huren
Een container huren voor bouwafval bespaart je in de eerste plaats tijd en moeite. Je moet namelijk geen ritjes naar het containerpark voorzien in de agenda. Daarnaast is het een bijzonder milieuvriendelijke oplossing. Ontdek hieronder alle details en de voornaamste voordelen!
A. Breed aanbod aan containers voor bouwafval
Remondis Corneillie presenteert een ruim assortiment aan containers voor bouwafval in diverse formaten. Zo kan je bij ons terecht voor een afvalcontainer voor steenpuin en beton, een afvalcontainer voor grond en stenen, of een afvalcontainer voor bouw- en sloopafval. De keuze hangt af van het afvaltype dat je wil verzamelen. Wij raden aan om aparte containers te voorzien voor verschillende afvalstromen, in lijn met de VLAREMA-richtlijnen. Door de gepaste bouwafvalcontainer(s) te huren, voorkom je extra kosten en maak je zowel de afvalinzameling als -ophaling makkelijker. Twijfels over het formaat of type afvalcontainer? Geef gerust een seintje, wij komen graag langs voor een plaatsbezoek zodat we je deskundig kunnen adviseren.
B. Bouwafval ophalen: deel van onze service
Jij engageert je om een betrouwbare dienstverlening te garanderen aan je klanten. Laat dat nu net zijn wat wij ook dagelijks doen! Wij leveren de container bouwafval op het afgesproken tijdstip op de werf, bijvoorbeeld één dag voor de aanvang van de werken zodat je meteen aan de slag kan. Indien nodig voorzien we ook rijplaten. Zo voorkomen we schade aan de ondergrond of het wegdek. Is de bouwafvalcontainer volledig gevuld? Wij halen hem snel op en voorzien je van een leeg exemplaar, indien gewenst. Al onze afvalcontainers zijn steeds onmiddellijk beschikbaar.
C. Tips om de container bouwafval correct te gebruiken
Beslis je om een container te huren voor bouwafval? Dan zijn er enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Hieronder zetten we relevante tips op een rij.
- Maak de drempel om bouwafval vlot te sorteren ook voor andere aanwezige vakmensen op de werf zo laag mogelijk, bijvoorbeeld door duidelijke instructies te voorzien.
- Respecteer het maximale laadvermogen van de container bouwafval, met het oog op de veiligheid. Doe je dat niet, dan riskeer je overbelasting en mogen wij de container niet vervoeren.
- Let erop dat je de container tijdig laat leegmaken. Hij mag nooit uitpuilen met bouw- of sloopafval.
- Is er geen plaats op de oprit of in de tuin? Wil je de bouwafvalcontainer op de openbare weg plaatsen? Kijk zeker de regelgeving na voor de gemeente in kwestie en vraag tijdig toestemming of een vergunning indien nodig.
- Overweeg om de container af te schermen met een dekzeil. Dit verhindert dat hij zich vult met water tijdens felle regenbuien.
3. Optie 2: bouwafval naar het containerpark brengen
Voorzie je slechts een beperkte hoeveelheid bouw- en sloopafval? Is een bouwafvalcontainer huren een stap te ver? In dat geval kan je steeds terecht met het bouwafval in ons containerpark te Brugge, dat zowel op weekdagen als op zaterdag geopend is. Hier dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. We zetten ons in om het verzamelde bouwafval grondig te sorteren, te recycleren en te verwerken tot nieuwe grondstoffen. Zo verminderen we de hoeveelheid afval die op stortplaatsen belandt en leveren we bovendien een bijdrage tot de circulaire economie. Een laagdrempelige oplossing met maximale impact!
4. Veiligheid op de bouwwerf
Veiligheid is het sleutelwoord op de bouwwerf, dat geldt ook bij het verzamelen van bouw- en sloopafval. Zorg ervoor dat de bouwafvalcontainer op een veilige, stabiele ondergrond geplaatst kan worden. Daarnaast adviseren we om steeds persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het vullen van de container, zoals aangepaste handschoenen en veiligheidsschoenen.
Ben je benieuwd naar de container bouwafval prijs? Wil je meer weten over onze service? Wij nemen graag de tijd om je extra te informeren. Neem vrijblijvend contact met ons op.