Iedereen die bouwt of verbouwt kan ervan meespreken… De pleisterwerken. Op z’n minst kan gezegd worden dat dit vaak een smerig boeltje met zich meebrengt. Daarom is het handig om kort op de bal te spelen en op alles voorbereid te zijn. En dus ook een afvalcontainer te bestellen.

Gipshoudend afval

Onder gipshoudend afval verstaan we: pleister, kalkafval en afgekapte kalk. Het is het afval dat vrijkomt bij het slopen van muren of wanneer je muren en plafonds (opnieuw) bepleisterd. Waarbij het belangrijk is om de opgedroogde kalk zo snel mogelijk te verwijderen.

Wanneer er grote werken gepland staan, huur je best een afvalcontainer. Zo kan je meteen al je afval erin kwijt. Want werken met pleister en kalkafval brengt vaak heel wat vuiligheid en stof met zich mee.

Een afvalcontainer huren

Containerverhuur Remondis Corneillie helpt je onmiddellijk aan dé geschikte afvalcontainer. In ons aanbod beschikken wij over containers van 6, 8, 10 en 12 m3 voor gipshoudend afval. In deze afvalcontainers mag je alles werpen van plakafval. Eterniet, nagels en schroeven horen hier niet in thuis!

Een dankbaar materiaal voor recyclage

Steeds meer en meer wordt gips gebruikt binnen de bouwsector. Recyclage van dit materiaal brengt tal van voordelen met zich mee: het gaat de uitputting van de grondstoffen tegen, het is kostenbesparend en beter voor het milieu.

Indien het kalkafval voldoende zuiver is, kan het worden gerecycleerd. Het afval wordt door ons weggebracht naar een erkende afvalverwerker. Vervolgens wordt al het afval gesorteerd. En worden eventuele overbodige restanten zoals papier gefilterd. Daarna wordt het kalkafval gemalen en gezeefd tot een poeder. Dit poeder wordt gebruikt voor de productie van nieuw gips.

Wens je een afvalcontainer te huren voor gipshoudend afval? Aarzel dan om ons te contacteren via het contactformulier of telefonisch via 050/312 144