Afvalcontainers huren aan de laagste prijs is bij ons steeds een garantie, zowel voor particulier als bedrijf. Maar niet alleen voor de beste prijs, ook voor een uitstekende service ben je bij Containerverhuur Remondis Corneillie aan het juiste adres.

Wij doen er alles aan om het bestellen en het huren van één of meerdere afvalcontainers bij ons zo stressloos en eenvoudig mogelijk te laten verlopen.

Hieronder geven wij jou graag bruikbare info en tips bij het huren van een afvalcontainer.

Verschillende soorten afval = verschillende soorten containers

Vooraleer je over gaat tot het bestellen van een container, is het belangrijk om te weten welk afval of welke grondsoort weg moet. Het zou inderdaad veel eenvoudiger zijn, mocht al het verschillende afval in één en dezelfde container mogen. Maar naar de richtlijnen van afvalverwerking en milieuvriendelijkheid toe is dit niet mogelijk.

Remondis Corneillie heeft steeds containers beschikbaar voor onderstaand afval:

 • Grond en stenen 
 • Steenpuin en beton
 • Gewapend beton 
 • Gipshoudend afval
 • Afbraakhout (B-hout)
 • Onbehandeld hout (A-hout)
 • Cellenbeton
 • Ramen met glas
 • Vlakglas
 • Holglas
 • Metaal
 • Groenafval 
 • Asbesthoudend afval 
 • Bouw- en sloopafval 
 • Restafval type 1 (6, 8, 10, en 15 ≥ 30 m³)
 • Restafval type 2 (6, 8, 10 en 15 ≥ 30 m³)
 • Papier en karton (6, 8, 10 en 15 ≥ 30 m³)

Op onze website vind je wat wel en niet thuishoort in een welbepaalde afvalcontainer. Is het niet duidelijk welke afvalcontainer je nodig hebt? Dan kan je ons telefonisch of via e-mail bereiken.

Verschillende formaten

Containerverhuur Remondis Corneillie heeft diverse afvalcontainers met verschillende afmetingen beschikbaar in het aanbod. Bij steenpuin en beton, grond en stenen en bouw- en sloopafval werken wij met aangepaste prijzen naargelang de grootte van de afvalcontainer. Hoe groter, hoe hoger de prijs. Bij al de andere afvalcontainers betaal je steeds een vaste prijs ongeacht de grootte. Daarboven komt wel de prijs die je betaalt voor de afvalverwerking. Dit bedrag verschilt naargelang het soort afval en de hoeveelheid afval.

De eerste 7 dagen betaal je geen meerprijs boven op de huurprijs, vanaf dag 8 betaal je een kleine meerprijs per dag extra. Voor de meest recente prijzen, raadpleeg je best even ons prijsoverzicht.

Help?! Welk formaat moet ik bestellen?

Het is soms moeilijk om op voorhand een inschatting te maken welk formaat van afvalcontainer je nodig hebt. Daarom raden we je steeds aan om een grotere container te huren.En goed nieuws! Want is het formaat dat je wenst eventjes niet beschikbaar? Dan leveren we een grotere afvalcontainer zonder meerprijs. Zo weet je dat, als je een afvalcontainer huurt bij Remondis Corneillie, die zeker geleverd wordt op het geplande moment.  

Belangrijk om te weten!

Als je een container wenst te huren dan moeten we die natuurlijk ook ergens kunnen plaatsen dichtbij jou in de buurt. Belangrijk om te weten is of de container al dan niet op de openbare weg terecht komt.

1. De container komt NIET op de openbare weg terecht

Ben je zeker dat de afvalcontainer helemaal niks van de openbare weg in beslag neemt? Dan hoef je geen vergunningen te regelen en/of P-borden te plaatsen. Je hindert de openbare weggebruiker niet. Zorg enkel dat onze chauffeur op de dag van de levering en ophaling gemakkelijk de container kan plaatsen en oppikken op de gewenste plaats. Onze chauffeurs zijn een krak in hun vak. Maar twijfel je of de container kan geplaatst worden op de plek die jij wilt, neem dan contact op met één van onze medewerkers.

2. De container komt WEL op de openbare weg terecht

Indien de container wel op de openbare weg terecht komt, dan moet je twee zaken regelen:

 • Vergunning
 • P-borden

Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een container op de openbare weg

Graag zouden we hier willen schrijven dat de aanvraag van deze vergunning in iedere gemeente volgens hetzelfde stramien verloopt. Helaas niet. Daarom geven we je graag mee dat, vooraleer je een container wenst te plaatsen op de openbare weg, je beter even te rade gaat bij het gemeentehuis of de website van de desbetreffende gemeente waar de container komt te staan.

P-borden

Om alles zo vlot en snel mogelijk te laten gebeuren, moet de chauffeur op de dag van de levering en ophaling genoeg plaats hebben om de container te kunnen lossen en laden. Daarom moet je ook P-borden aanvragen. Meestal kan je dit vragen aan de gemeente (tegen een meerprijs). Of je zorgt zelf voor de reglementaire P-borden.

Signalisatie afvalcontainer

Wij zorgen voor de nodige wettelijke signalisatie die verplicht is op de afvalcontainer. Zoals het verkeersbord D1 en een oranjegeel knipperlicht.

Levering regio Brugge?

Geweldig! Dan kan Containerverhuur Remondis Corneillie steeds al het papierwerk voor jou in orde brengen!

 • Wij zorgen voor een verplichte vergunning (je betaalt een éénmalige servicekost) 
 • We zorgen voor de P-borden (je betaalt een éénmalige servicekost)
 • Wij zorgen voor een vergunning indien de container geplaatst wordt op een plaats voor betalend parkeren (dagprijs bovenop de huur van een container)

Conform het gewijzigd tariefreglement per 1 oktober 2020 op het gebruik van het openbaar domein in de regio Brugge, gelden er nieuwe retributiekosten. Meer info: remondis-corneillie.be/tarieven

Oprijplaten nodig?

Wens je oprijplaten? Meld dit dan bij jouw bestelling van de afvalcontainer(s). 

1, 2, 3… ’ t is besteld! 

Wil je weten of wij in jouw gemeente leveren? Dan hoef je enkel jouw gemeente of postcode in te vullen op onze website. Benieuwd naar de kostprijs? Maak gebruik van onze handige simulator. In 5 korte stappen weet je meteen hoeveel het zal kosten om één of meerdere afvalcontainers te huren!

Ben je overtuigd van onze service en prijzen? Dan kan je ook meteen een afvalcontainer bestellen via het formulier ‘direct bestellen’ op onze website. Vervolgens ontvang je van ons een bevestigingsmail.

Verder advies nodig? Dan kan je ons bellen 050/ 312 144 , mailen naar sales@remondiswestvlaanderen.be of het contactformulier invullen.