14 december 2023 is het de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, een gelegenheid die deze toppers - terecht - in de bloemetjes zet. Remondis Corneillie moedigt het initiatief enthousiast aan! In ons bedrijf werken heel wat vrachtwagenchauffeurs die wij enorm appreciëren, niet enkel op 14 december maar 365 dagen per jaar. Daarom deze ode aan onze geweldige collega’s en hun vaardigheden.  

Wat is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur?

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur werd in het leven geroepen in 2021. Op 9 december 2021 spraken we collectief onze waardering voor deze vakmensen uit. Zij zorgen er immers voor dat levensmiddelen, bouwmaterialen, kleding … tijdig op de juiste plaats aankomen. Het initiatief was een succes en wordt sindsdien jaarlijks herhaald. Op 14 december 2023 vindt de derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur plaats. Een dag waarop Remondis Corneillie bewust stilstaat bij de impact van haar vrachtwagenchauffeurs. Een welgemeende ‘dikke merci’ is helemaal op zijn plaats. We leggen graag uit waarom!

Vrachtwagenchauffeurs als onmisbare schakels

Als geen ander bouwen onze vrachtwagenchauffeurs de brug tussen onze diensten en klanten. Dagelijks trekken ze de baan op om rol- en afvalcontainers te leveren in heel Brugge en omstreken. Van het bruisende stadscentrum tot de boerenbuiten, van smalle straatjes tot uitgestrekte velden en zelfs modderpoelen. Dat onze vrachtwagenchauffeurs de regio kennen als hun broekzak staat vast. Hun engagement en betrouwbaarheid spelen zonder twijfel een cruciale rol in ons succes. Wij kijken dan ook vol bewondering naar hun professionaliteit.

Vlot en veilig op de baan in alle omstandigheden

Met sterke rijvaardigheden, een scherp inzicht in het verkeer en veel respect voor de regels brengen onze vrachtwagenchauffeurs elke klus tot een goed einde. Dat doen ze ongeacht de weersomstandigheden. Want veilig rijden met een grote vrachtwagen is niet altijd evident, zeker niet bij felle regenbuien. Toch is geen manoeuvre te complex! Dankzij hun nauwe samenwerking met het dispatchteam weten de chauffeurs precies waar ze verwacht worden en wanneer. Zo kunnen ze een stipte levering verzekeren. 

Aanspreekpunt voor onze klanten

Maar onze vrachtwagenchauffeurs doen veel meer dan louter achter het stuur zitten. Ze staan in voor het klantencontact ter plaatse en waken nauwgezet over een correcte afvalinzameling. Werd een afvalcontainer te zwaar geladen? Verliep de sortering niet volgens het boekje? Dan mogen zij de afvalcontainer niet meenemen en lichten ze het probleem transparant toe aan de klant. Geduldig, vriendelijk en vakkundig, precies zoals het hoort. Op deze manier vormen onze vrachtwagenchauffeurs het visitekaartje van Remondis Corneillie en dragen ze hun steentje bij aan onze klantgerichte service.

Werken als vrachtwagenchauffeur bij Remondis Corneillie

Remondis Corneillie is een warm familiebedrijf dat afval- en rolcontainers verhuurt aan particulieren en ondernemingen in de ruime regio rond Brugge. Daarbij plaatsen we het werkgeluk van onze vrachtwagenchauffeurs op één. We luisteren naar hun noden, spelen hier maximaal op in en respecteren hun work-lifebalance. Wat houdt dat in? Geen zondagswerk, geen nachtwerk, geen shiften. Bovendien gaan wij tot het uiterste om een aangename rijervaring te garanderen, want onze vrachtwagenchauffeurs spenderen heel wat tijd in hun transportwagen. Zo investeren we bewust in kwalitatieve voertuigen en innovatieve technologieën. Ten slotte voorzien we elke vrachtwagenchauffeur graag van praktische werkkledij.

Wil je werken als vrachtwagenchauffeur bij Remondis Corneillie? Onze deuren staan wagenwijd open voor nieuwe collega’s! Lees meer over onze bedrijfscultuur en solliciteer spontaan door je cv met motivatie te mailen naar valerie.deslypere@remondis.com. Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten.