In 2016 vielen 51.827 verkeersslachtoffers in België. 637 personen verloren het leven binnen de 30 dagen na het ongeval. 23% van de verkeersdoden waren zwakke weggebruikers. Ook al daalt het aantal verkeersslachtoffers in vergelijking met vorige jaren toch blijven dit hallucinante cijfers waar je stil van wordt. Diverse instanties proberen er alles aan te doen om het aantal slachtoffers in het verkeer te verminderen. Desondanks blijven de cijfers veel te hoog. Als we verkeersongevallen willen voorkomen dan moeten we met z’n allen ons steentje bijdragen aan een verkeersveilige omgeving.   

Bij Remondis Corneillie sturen wij daarom onze bestuurders aan om een zo veilig mogelijke rijstijl aan te nemen. Onze vrachtwagens zijn daarenboven met de nodige spiegels en twee dodehoekcamera’s uitgerust. Ondanks deze technische hulpmiddelen is het soms moeilijk om de zwakke weggebruiker te zien in het verkeer. Daarom willen we met het voltallige Remondis Corneillie team de zwakke weggebruiker letterlijk laten stralen op de weg. Hoe we dit doen, lees je verder in het artikel.

TIPS OM OP TE VALLEN IN HET VERKEER

Door enkele tips en aanpassingen kan je je als zwakke weggebruiker sterker opstellen in het verkeer. Hieronder geven we een aantal tips:

  • Maak oogcontact, zo kan je nagaan of de andere weggebruiker jou gezien heeft.
  • Wees voortdurend alert, een ongeval schuilt soms in een klein hoekje.
  • Laat muziek (en oortjes) achterwege, als je naar muziek luistert, word je vaak afgeleid en hoor je niet wie of wat nadert.
  • Val op, gebruik een fluojasje en maak gebruik van reflectoren. Zo kan je jouw (boeken)tas voorzien van extra reflectoren of hang er een knipperlichtje aan. Ook reflecterende elementen op de kledij doen je extra opvallen.
  • Fietsers draag een helm, deze kan jouw leven redden.
  • Fietsers zorg ervoor dat het verplichte witte licht vooraan en het verplichte rode licht achteraan op de fiets steeds werkt. Steek deze aan wanneer het ook maar iets donkerder wordt. Zorg er ook voor dat jouw fiets voorzien is van de verplichte reflectoren!
  • Opgepast voor de dode hoek, we verwijzen je graag hiervoor door naar een eerder verschenen artikel.

REMONDIS CORNEILLIE ZET DE ZWAKKE WEGGEBRUIKER IN THE PICTURE

Het winteruur staat binnenkort voor de deur, wat wil zeggen dat we ons meer moeten verplaatsen op de weg in het donker. Uit onderzoek blijkt dat zwakke weggebruikers nog kwetsbaarder zijn tijdens deze periode. Net daarom is het zo belangrijk om je als voetganger of fietser goed zichtbaar te maken in het verkeer. Maak dat je opvalt! En wat kan je daarbij helpen? Een fluojasje natuurlijk! Daarom geeft Remondis Corneillie vanaf zaterdag 28/10/2017 supercoole fluojasjes gratis weg. Check in bij Remondis Corneillie via jouw smartphone of like onze Facebookpagina en ontvang een fluojasje[1].

Remondis Corneillie laat je vanaf nu dus letterlijk stralen in het verkeer!

Veiligheid boven alles! Daarom stimuleren wij onze bestuurders om een gepaste rijstijl aan te nemen. Wij horen graag van u feedback over de rijstijl van onze bestuurders. Indien u vragen of opmerkingen hieromtrent heeft, contacteer ons gerust via sales@remondiscorneillie.be

[1] Het fluojasje kan je afhalen aan de receptie (Krakeleweg, 59 -8000 Brugge)