Zoek je een makkelijke oplossing om bedrijfsafval te verzamelen? Rolcontainers blinken uit in gebruiksvriendelijkheid. De naam zegt het zelf: dankzij de wielen rol je de container moeiteloos van de ene plaats naar de andere. Wil je een rolcontainer huren? Remondis Corneillie beschikt over een ruim aanbod aan rolcontainers en biedt een oplossing op maat van jouw bedrijfsnoden. We informeren je gedetailleerd in deze blogpost!

Wie kan een rolcontainer huren?

Rolcontainers worden voornamelijk gebruikt door bedrijven om afval te verzamelen. Zowel kleine ondernemingen als toonaangevende multinationals doen een beroep op dit type afvalcontainer. Ook bij evenementen komen rolcontainers goed van pas. Maar evengoed worden ze aangewend door particulieren.

Waarvoor gebruik je rolcontainers?

Bedrijven moeten maar liefst 22 verschillende soorten afval sorteren. In 2024 wordt de lijst zelfs uitgebreid naar 24 afvalstromen. Het volledige overzicht vind je in artikel 4.3.2 van het VLAREMA (het Vlaams Reglement betreffende het duurzaam beheer van Materiaalkringlopen en Afvalstoffen). Bij Remondis Corneillie kan je een rolcontainer huren voor zes van die afvalstromen. Hieronder zetten we ze op een rij.

Papier en karton

Heel wat bedrijven zitten geregeld met een heleboel papier- en kartonafval. Kranten, folders, kartonnen dozen … Stuk voor stuk materialen die perfect gerecycleerd kunnen worden, op voorwaarde dat je ze bundelt in een rolcontainer voor papier en karton. Houd er wel rekening mee dat het afval proper moet zijn, anders hoort het niet thuis in deze container. Onder andere gebruikte servetten, keukenpapier en behangpapier moeten dus apart gesorteerd worden.

Pmd

Ook pmd is een veelvoorkomende afvalstroom. Pmd staat voor plastic, metaal en drankkartons. Onder deze noemer vallen bijvoorbeeld lege frisdrankflessen, flacons voor wasmiddel, drankblikjes,  kartonnen melkbrikken … Let wel: alle verpakkingen moeten volledig leeg zijn, voordat je ze in de rolcontainer voor pmd werpt. Worden ze gekenmerkt door een dop? Dan mag je ze platdrukken voordat je ze weggooit. Zo past er bovendien meer afval in de rolcontainer, waardoor hij minder snel geledigd moet worden. Ten slotte zijn verpakkingen van pesticiden, piepschuim en aluminiumfolie niet toegestaan bij deze afvalstroom.

​​​​​​​Glasafval

Glas kan perfect gerecycleerd worden: reden te meer om dit keurig te sorteren. In een rolcontainer voor glasafval kan je zowel wit als gekleurd holglas (flessenglas) kwijt, op voorwaarde dat er geen statiegeld aan gekoppeld is. Eventuele etiketten hoef je niet te verwijderen. Porselein, steen, keramiek, hittebestendig glas en lampen maken geen deel uit van deze afvalstroom, en horen dus niet in de rolcontainer.

Groenafval

Groenafval is een overkoepelende term die het afval aanduidt dat voortkomt uit tuinbouwactiviteiten. In deze categorie vallen dus snoeihout, bladeren, gras, haagscheersel, bloemen, onkruid, planten en struiken met aanhangend zand of grond, graszoden en hooi. Dit type afval wordt later verwerkt tot compost. Boomwortels, stammen en stronken zijn niet op hun plaats in de rolcontainer voor groenafval.

Restafval

Restafval is al het niet-gevaarlijk, brandbaar afval dat niet in aanmerking komt voor recyclage. Voorbeelden hiervan zijn horeca-afval, licht bedrijfsafval, vervuild papier en karton … Afval dat wél gerecycleerd kan worden, sorteer je dus niet in de rolcontainer voor restafval. Hiervoor zijn andere containers beter geschikt.

Zoek je een oplossing voor andere afvalstromen in jouw bedrijf? Neem zeker contact met ons op, wij bekijken graag hoe we jou kunnen ondersteunen.

Wat zijn de voordelen van rolcontainers?

Waarom zou je een rolcontainer huren? Dit model brengt heel wat praktische voordelen met zich mee. We sommen ze kort even op:

 • Wendbaar | Dankzij de handige wielen kan je vlot manoeuvreren met een rolcontainer, en verplaats je hem eenvoudig van punt A naar punt B.
   
 • Afsluitbaar | Sommige rolcontainers kan je makkelijk vergrendelen met een slot. Zo vermijd je dat mensen van buiten het bedrijf de rolcontainer gebruiken voor hun afval.
   
 • Container op maat | Rolcontainers bestaan in uiteenlopende materialen en formaten, en dat voor verschillende afvalstromen. Je kiest dus een model op maat van het type en de hoeveelheid afval in jouw organisatie.
   
 • Ledigen op afroep | Is je rolcontainer volledig gevuld? Eén telefoontje naar Remondis Corneillie en wij sturen een collega om je container te ledigen.
   
 • Duurzaam opstapje | Door het bedrijfsafval netjes te scheiden in verschillende rolcontainers draag je je steentje bij aan het milieu. Het gesorteerde afval (met uitzondering van restafval) kan namelijk gerecycleerd worden.

​​​​​​​Een rolcontainer huren bij Remondis Corneillie

Bij Remondis Corneillie kan je een rolcontainer huren op maat van jouw noden. We bieden modellen in kunststof en in staal, en dat in verschillende formaten. Zo kan je bij ons terecht voor een rolcontainer van 120 liter, 240 liter, 660 liter, 900 liter, 1100 liter, 2500 liter of 5000 liter. Twijfel je over het geschikte materiaal of de grootte? Een collega komt graag ter plaatse, luistert naar jouw vraag en schuift de juiste container naar voren. Vervolgens leveren wij de rolcontainer op het afgesproken tijdstip.

Wil je meer info over onze rolcontainers of dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan je met veel plezier te woord!