De lente is volop bezig, we kunnen genieten van het mooie weer in onze tuin. Alles begint goed te bloeien, de eerste bloemetjes ontpoppen en de bomen en struiken worden stilaan goed groen. Dé ideale periode dus om de tuin eens goed onder handen te nemen. Containerverhuur Remondis Corneillie legt jou in dit artikel uit wat je moet weten wanneer je een afvalcontainer voor boomstronken wilt huren.

Boomstronken, stammen en wortels

De ideale periode om de groene vingers boven te halen is nu. Een groot onderhoud van de tuin dringt zich aan om daarna volop te kunnen genieten van een onderhoudsarme tuin waarin veel barbecues gegeven worden. Of misschien wil je jouw hof wel een grondige make-over geven? Of heeft jouw woning/gebouw te weinig lichtinval door omringende bomen of struiken op jouw perceel? Als je aan de slag gaat met deze werken, zal je al gauw merken dat hierbij heel wat groenafval vrijkomt. Veelal zijn het geen kleine struikjes en plantjes die je moet wegbrengen. In plaats van keer op keer naar een containerpark te rijden, veel tijd de verliezen aan het versnijden of verzagen van zaken opdat ze in de aanhangwagen passen, zal je al snel het gemak ervaren van het huren van een afvalcontainer.

Bezint, eer ge begint…

Vooraleer je start met grote onderhoudswerken in de tuin en bij het bestellen van een afvalcontainer, ga je best even na welk soort groenafval er allemaal zal meekomen met de werken. Dit is belangrijk omdat Containerverhuur Remondis Corneillie beschikt over meerdere huurformules voor groenafval. Wanneer je zeker weet dat je geen boomstronken, stammen en wortels zal hebben bij jouw afval dan raden we jou aan een afvalcontainer te huren voor groenafval. Echter van zodra er boomstronken, stammen en wortels mee gemoeid zijn, moeten deze terechtkomen in een afvalcontainer voor boomstronken.

Het goede nieuws is dat ook ander soort groenafval in deze container mag worden gestort. Dus je hoeft geen twee verschillende soorten afvalcontainers te bestellen. Soms kan het bestellen van twee soorten aparte afvalcontainers (voor groenafval en boomstronken) wel voordeliger uitkomen indien je van beide afvalstromen veel materialen hebt. Wij adviseren jou graag wat de goedkoopste en beste oplossing is!

Volgende soorten groenafval mogen in een afvalcontainer voor boomstronken geworpen worden:

  • Boomwortels
  • Boomstronken
  • Tuinhout
  • Snoeihout
  • Gras
  • Bladeren
  • Struiken
  • Compost
  • Stammen

Verschillende formaten

Wij beschikken over containers van 6, 8, 10, 12, 20, 25 en 30 m3. Voor het huren van een afvalcontainer voor boomstronken gedurende 7 werkdagen betaal je 105 euro (excl. BTW) voor de afvalverwerking betaal je 55 euro/ton (excl. BTW)[1].

Wens je een afvalcontainer te huren voor boomstronken? Aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier of telefonisch via 050/312 144 wij helpen je graag én met een glimlach verder!

 

[1] Raadpleeg onze prijslijst pagina voor de meeste recente prijzen